Podłączenie komputer- tv i kino domowe (prosze o pomoc)
Witam serdecznie Od razu napisze ze nie "siedzę" w temacie więc prosze Was o pomoc Chodzi o podłączenie laptopa do tv- podłączyłem, wszystko chodzi pięknie ale mam jedno pytanko, czy jest możliwość aby po podłączeniu laptopa z tv dźwięk szedł z kina domowego? Po podłączeniu laptopa do tv dżwięk wydobywa się z głośników tv a zależy mi aby wydobywał się z kina (normalne ze chodzi o jakość). Telewizor i kino są firmy LG (nie wiem czy to wazna informacja) Z góry dziękuje za pomoc
Busku, TV z kinem łączysz najlepiej kablem optycznym SPDIF albo Coaxialem lub w najgorszym wypadku czinczami Audio OUT w TV i Audio IN w kinie. Musisz puścić sygnał audio z TV do Kina. Wtedy po podłączeniu TV z laptopem przez HDMI TV będzie przekazywał sygnał do kina.
A nie możesz podpiąć kompa do kina i kino do TV? Kino masz z HDMI? Z lapka wychodzi HDMI? Kino ma możliwość przepuszczenia obrazu?
To nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie ponieważ w kinach domowych powiedzmy budżetowych rozdzielacz HDMI obniża jakość obrazu. Najlepiej podłączyć jak wyżej napisałem.
Dlatego tez zaproponowalem wpiecie kompa do kina i pozniej z kina do tv jezeli tylko kino ma mozliwosc przesylania obrazu. Busku podaj model swojego kina. Napisz tez jakie masz wyjscia audio video w kompie oraz jaki masz model tv.
Komentarz